Zdrava leđa

Zdrava leđa tema su o kojoj se često raspravlja. S problemima vezanim uz mišićno-koštani sustav prvenstveno pate osobe sa sjedilačkim poslovima, ali sve više i aktivnih sportaša, pa čak i djece. Bolovi u leđima su neugodni i često nas mogu jako patiti ili nas čak "odviknuti" od normalnog života i funkcioniranja.

Kralježnica je stup našeg tijela i tako je treba i tretirati. Nepravilno držanje i sjedilački rad mogu uzrokovati bolove u leđima, vratnoj kralježnici i donjem dijelu leđa. Redovita tjelovježba pomaže u održavanju kralježnice u dobrom stanju, opušta mišiće, ublažava bolove u različitim dijelovima kralježnice kao što su donji dio leđa, vrat, lopatice, ramena i poboljšava cjelokupno držanje.

Izaberite između naših proizvoda i sadržaja na temu zdravih leđa:

PROIZVODI ZA ZDRAVA LEĐA

ČLANCI O ZDRAVIM LEĐIMA

 • 7 JOGA POMAGALA ZA VJEŽBANJE ZA ZDRAVA LEĐA
 • MASAŽNA AKUPRESURNA PROSTIRKA POMAŽE KOD BOLOVA U KRALJEŽNICI I NOGAMA  
 • RECENZIJE I UČINCI AKUPRESURNE MASAŽNE PROSTIRKE
 • OSNOVNE VJEŽBE ZA PJENASTI MASAŽNI VALJAK ILI VALJAK OD PJENE
 • SAVJETI ZA VJEŽBANJE S JOGA KOTAČEM

  Za vas smo prikupili najbolje proizvode, članke i videozapise o ispravnim principima brige za mišićno-koštani sustav :)  JOGA BLOKOVI
  BLOGPOPIS1080x430nasirku2 (2)
  Prva i vrlo važna pomoć je blok za jogu. Blok pruža čvrstu potporu i, uz pomoć povećanja u jednom dijelu tijela, pomaže produljiti i opustiti kralježnicu. 
  TRAKE ZA VJEŽBANJE I ISTEZANJE

  BLOGPOPIS1080x430nasirku2
  Tradicionalni alat je traka ili joga remen. Remenom možete popraviti, stabilizirati i povući kralježnicu prilikom vježbanja. Korištenje remena vrlo dobro kombinirate i valjkom i blokovima, kada se trebate staviti u određeni položaj i ostati duže kako biste se mogli posvetiti samo disanju i opuštanju.
  VALJAK OD PJENE

  BLOGPOPIS1080x430nasirku2 (1)

  Valjak ili masažni valjak izvrsna je pomoć pri vježbanju fascialne joge, ali i kod kuće nakon sportskih ili napornih fizičkih performansi. Fascija je tanko tkivo koje povezuje naše mišiće. Ako je poremećena, učvrstit će se i držati zajedno. Valjak je stoga vrlo učinkovit način masaže ukočenih fascija, mišića i tako smanjuje posljedice nakon vježbanja ili ozljede.   ČLANAK: OSNOVNE VJEŽBE ZA PJENASTI MASAŽNI VALJAK ILI VALJAK OD PJENE


  MASAŽNA I AKUPRESURNA POMAGALA

  BLOGPOPIS1080x430nasirku2 (2)
  Akupresurna prostirka idealan je kućni pomagač za regeneraciju, ublažavanje stresa i cjelokupno duboko opuštanje tijela.
  Fascialna masažna terapija vrlo je često korištena tehnika masaže. Usredotočuje se na opuštanje mišićnog i tetivnog tkiva, opuštanje početaka i krajeva mišićnih vitica. Postoje brojna pomagala koja se koriste ili u automasaži ili masaži kao takvoj


  ČLANAK: MASAŽNA AKUPRESURNA PROSTIRKA POMAŽE KOD BOLOVA U KRALJEŽNICI I NOGAMA

  JOGA BOLSTER

  BLOGPOPIS1080x430nasirku2 (3)

  Joga bolster ili valjak sve je popularnije pomagalo i među jogijima i među ne-jogijima. Bolster pruža vrlo dobru potporu i za cijelu duljinu i za širinu kralježnice. Zahvaljujući tome, možete raditi na oslobađanju napetosti u području kralježnice ili prsnog koša u većoj mjeri.
  FEET UP I JOGA KOTAČ

   BLOGPOPIS1080x430nasirku2 (4)

  Isprobajte nova Pomagala za vježbanje Feetup- izvrstan su alat čak i za ne-jogije koji se boje stojećih ili obrnutih položaja.

  Joga kotač je pomoć koja nam pomaže otvoriti prsa, ramena, leđa i fleksore kuka. Služi kao dopuna i raznolikost klasičnoj praksi joge. Preporuča se početi vježbati s kotačem tek nakon svladavanja osnovnih položaja, jer je potrebno dovoljno kontrolirati svoje tijelo i ekstremne položaje.
  ČLANAK: SAVJETI ZA VJEŽBANJE S JOGA KOTAČEM

   

  PILATES I REHABILITACIJA

  BLOGPOPIS1080x430nasirku2 (5)

  Pilates metoda vježbanja temeljila se uglavnom na preciznim i kontroliranim pokretima u neraskidivoj vezi sa svjesnim disanjem i visokom koncentracijom uma. Ako se pilates prakticira dosljedno, poboljšava fleksibilnost, gradi snagu, razvija kontrolu i izdržljivost u cijelom tijelu. Naglašava poravnanje, disanje, razvoj snažne jezgre i poboljšanje koordinacije i ravnoteže. 

  ČLANAK: SAZNAJTE ŠTO JE PILATES I UČINCI REDOVITE TJELOVJEŽBE


Trustpilot