Popust od -6% prilikom kupnje iznad 60 EUR s kodom "60E"

Masažna akupresurna prostirka pomaže kod bolova u kralježnici i nogama

AKUPRESURA, AKUPUNKTURA I UČINCI PROSTIRKE

akupresurna podlozka chrbat

Jeste li čuli za akupresurnu masažu? Tehnika akupresurne masaže, koja dolazi iz tradicionalne kineske medicine, vrlo je popularna i raširena tehnika oslobađanja energetskih tokova, a zatim oslobađanja raznih bolova. Također omogućuje učinkovito rješavanje mnogih zdravstvenih problema. Što se tiče prostirki, mnogi su navikli na potpuno drugačiji dizajn, kao što je to slučaj s akupresurnim prostirkama. Iako na prvi pogled možda neće ostaviti dojam udobne prostirke (može djelovati pomalo jezivo, bolno, neugodno), njene učinke cijenit će svatko tko se bori s različitim bolovima.

Aakupresurna prostirka sastoji se od brojnih malih plastičnih vrhova koji djeluju na principu primjene pritiska na točke akupresure na stopalima i po cijelom tijelu. Uz pomoć prostirke, blokirani protok energije oslobađa se po cijelom tijelu. Na prvi pogled, pomalo zastrašujuće izbočine prostirke zapravo mogu impresionirati nekoliko akupunkturnih točaka (meridijana) ljudskog tijela u isto vrijeme. Na taj način, nakon uklanjanja energetskih blokada tokova, dolazi do postupnog olakšanja od neugodne boli i ugodnog opuštanja.

Pojava akupresurnih prostirki inspirirana je prvenstveno načelom kineske akupunkture. Međutim, više se usredotočuje na određene točke, dok akupresura istovremeno posvećuje pozornost djelovanju na većem broju akupresurnih točaka. Međutim, u usporedbi s kineskom akupunkturom akupresurne prostirke predstavljaju modificiranu, manje intenzivnu verziju koja se obično može prakticirati kod kuće.

Prostirke su prikladno rješenje za:

  • napetost, stres i tjeskobu
  • bolove u glavi i vratu
  • bolove u leđima
  • ukočene mišiće
  • probavne probleme
  • bolove u zglobovima
  • probleme s cirkulacijom
  • nesanicu i umor

MASAŽNA PROSTIRKA, JEŽ, IGLASTA PROSTIRKA, SHAKTI ILI APLIKATOR

Zaintrigirala vas je domaća akupresurna opcija masaže? Pod tim imenima danas ćemo pronaći omiljeni alat kojeg se i starije generacije sjećaju. Mnogi ovo pomagalo za masažu povezuju samo kao podlogu za stopala. Međutim, velika je prednost što je ovo medicinsko pomagalo dostupno u različitim verzijama, bilo kao spomenuta prostirka za stopala (reflektirajuća masaža), za cijelo tijelo (može se položiti), kao jastuk ispod glave ili u obliku cijelih akupresurnih setova. Stvar izbora je na svakome od nas koju alternativu ćemo odabrati, svaka od njih ima pozitivne učinke na naše tijelo. Najbitnije je da nam je upotreba protirke ugodna.

Možda se pitate koji bi bio idealni vremenski period za korištenje prostirke, što će se realno pokazati blagotvornim učinkom na naše tijelo. Preporučeno vrijeme provedeno na prostirci je oko deset do dvadeset minuta. Ako ste potpuno novi u korištenju ovog pomagala za akupresuru, započnite s kraćim vremenom i postupno povećavajte vrijeme. Važno je stvoriti postupnu naviku, jer u samim počecima upotreba prostirke možda neće biti ugodna. Vrhovi prostirke u početku mogu izgledati neugodno, ali nakon nekoliko minuta počinjete osjećati razliku i govoreći iz vlastitog iskustva postupno ublažavate razne bolove.

Tijekom uporabe prostirke treba obratiti pozornost na pravilno disanje. Kada koristite prostirku, imate izvrsnu priliku vježbati svjesno opuštanje, što će vas također osloboditi neugodnih bolova i raznih problema. Oni koji se usude mogu mirno kombinirati minute provedene na akupresurnoj prostirci s nekoliko minuta meditacije.

 

Trustpilot