Zdrava prehrana

Podrška imunitetu važna je u bilo koje doba godine, posebno u jesenskim i zimskim mjesecima. Osim redovite tjelovježbe, vježbanja i pravilnog načina života također je bitan bonus u obliku čaja, arome ulja ili visokokvalitetnog vitaminskog dodatka prehrani

Ajurveda i prirodni dodaci prehrani temeljeni na znanju i iskustvu ovog najstarijeg sustava iscjeljivanja na svijetu također sve više dolaze do izražaja.

U ovoj rubrici pronaći ćete sve vezano uz temu zdrave prehrane.

Donosimo vam popis proizvoda, članaka i videa koji vam mogu pomoći da napravite bolji izbor ili da se snađete u temi zdrave prehrane.

Ako tražite proizvode na određenu temu, preporučujemo:

  • unesite temu u pretraživanje stranice (npr. imunitet ) i otkrit ćete izbornik oznaka, kategorija, članaka i proizvoda koji se odnose na danu temu
  • koristite filtar " Zdravstvena tema " u kategoriji ZDRAVLJE

Zabrinuti ste zbog sezone gripe? Za Vas smo odabrali najkvalitetnije dodatke prehrani kako biste svom imunitetu dali plus koji mu je potreban u jesenskom razdoblju:

VITAMIN D

 D vitamín

Vitamin D ima nekoliko važnih funkcija, kao što su reguliranje apsorpcije kalcija, fosfora i olakšavanje normalne funkcije imunološkog sustava. Njegov dovoljan prihod ne smije se zaboraviti tijekom jeseni!

Vitamin D je zapravo skupina vitamina topiva u mastima koja uključuje vitamine D1, D2 i D3. Bitno je da uzmemo D vitamin zajedno s nekim oblikom masti ili ulja za najbolju apsorpciju.

Kada je naše tijelo izloženo izravnoj sunčevoj svjetlosti prirodno proizvodi vitamin D, ako to nije moguće, ovaj vitamin se mora unijeti u tijelo. Također ga možemo dobiti iz određenih namirnica poput lososa, srdele i ulja jetre bakalara, ili možemo koristiti dodatke prehrani kako bismo osigurali odgovarajuću razinu vitamina D u krvi.

 

VITAMIN C

vitamín C

Vitamin C, također poznat kao L-askorbinska kiselina, ili ponekad samo askorbinska kiselina, je vitamin topiv u vodi koji ljudi - za razliku od većine drugih životinja - ne mogu sintetizirati. To znači da vitamin C moramo uzimati kroz prehranu i dodatke prehrani.

Vitamin C je vitalna tvar za naše zdravlje. Pomaže u stvaranju i održavanju zdravih kostiju, kože i krvnih žila.  

Osim svoje uloge u pravilnom funkcioniranju imuniteta, vitamin C također može pomoći u prevenciji ili smanjenju rizika od nekoliko kroničnih bolesti. Također je snažan antioksidans.

 

ZDRAV MIKROBIOM

mikrobiom

Mikrobiom uključuje ne samo bakterije, već i gljivice, parazite i viruse. Kod zdrave osobe mirno koegzistiraju, zajedno tvore mikroklimu pojedinih organa i žive u simbiozi. Njihova najveća količina nalazi se u tankom i debelom crijevu, međutim, imamo mikrobiom u cijelom tijelu.

Pravilno funkcionirajući mikrobiom igra važnu ulogu ne samo u prevenciji, već i u liječenju određenih bolesti. Nije uzalud rečeno da većina imunološkog sustava boravi u crijevima.

 

AJURVEDSKA HRANA I ČAJEVI

BLOGPOPIS1080x430nasirku2 (15)

Šalica čaja za zdravlje. Biljni, voćni, crni, zeleni, slatki, kiseli, gorki - samo trebate odabrati okus. Ajurvedski čajevi obavijeni su tradicijom, tisućama godina iskustva i blagotvornim učincima.

Naša nova ajurvedska kategorija hrane nudi razne popularne vrste začina, čajeva, kave, pića, ghee-a, džemova, ekstrakata, chyavanprasha, chutneya, ulja i još mnogo toga. Pripremite zdrava i ukusna ajurvedska jela kod kuće koja se lako probavljaju i dodatno će podržati vaše zdravlje.

 

 

 
Trustpilot