Kombucha – tekući eliksir života i učinkovita prevencija

kombucha

Drevno fermentirano piće u zadnje vrijeme uživa sve veću popularnost. Kombucha koristi kvasac i bakterije za pretvaranje ugljikohidrata u alkohol i organske kiseline. Zdravstvene dobrobiti fermentiranog kombucha čaja cijenit će svi koji pokušavaju poboljšati svoje tjelesno stanje.

Kombucha se počela koristiti u sjeveroistočnoj Kini (200 godina prije Krista), gdje je bila poznata po svojim pozitivnim ljekovitim učincima. Izvorno ga je napravio korejski liječnik za cara Inkyoa. Naknadno se, zahvaljujući širenju poslovnih veza i putovanja, seli i u Europu.

POSTUPAK PRIPRAVE KOMBUCHA ČAJA

Za proizvodnju se koristi crni ili zeleni čaj, šećer i kvasac. Smjesa se stavlja u staklenu posudu 4-7 dana, pri čemu se u piću stvaraju bakterije i kiseline. Zahvaljujući fermentaciji u napitku se stvaraju probiotici i doza vitamina.

Tijekom proizvodnje potrebno je kontrolirano i sigurno okruženje kako bi se mogle razviti korisne probiotičke bakterije. Kako biste izbjegli rizike povezane s izradom kombuche, potražite učinkovite alternative. Provjereni ekstrakt kombuche učinkovit je ponajviše zbog svoje prirodne snage i prvorazredne kvalitete.

ZDRAVSTVENI UČINCI KOMBUCHE

  • Izvor probiotika - Tijekom procesa fermentacije stvaraju se bakterije mliječne kiseline koje zahvaljujući probiotičkoj funkciji mogu povoljno djelovati na crijevni sustav. Stoga vam uključivanje kombucha napitka u prehranu može poboljšati probavu i potaknuti mršavljenje.

  • Antioksidativno djelovanje - S obzirom na to da je osnovni sastojak zeleni čaj, kombucha također sadrži mnoge iste prirodne spojeve. Svima su poznati pozitivni učinci zelenog čaja u vidu poboljšanja razine kolesterola ili šećera u krvi. Kvalitetno prerađena kombucha u obliku napitka stoga može pružiti blagotvorne učinke na zdravlje.

  • Zaštita od štetnih bakterija - Zahvaljujući stvaranju octene kiseline tijekom fermentacije, piće može ubiti štetne mikroorganizme. Tu svoju ulogu igra i prisutnost zelenog/crnog čaja koji ima antibakterijsko djelovanje. Kombucha također može suzbiti prisutnost neželjenih bakterija i gljivica.

  • Psihičko i tjelesno blagostanje - Mentalna ravnoteža ide ruku pod ruku s fizičkim stanjem našeg organizma. Isprobajte redovitu upotrebu ekstrakta kombuche za jačanje imuniteta i zdravlja. Uživajte u vitalnosti i zdravoj okolini u crijevima. Skladno crijevno okruženje može pozitivno utjecati na psihičko stanje osobe.

DOZIRANJE EKSTRAKTA KOMBUCHE

U proizvodnji domaćih inačica kombucha napitka postoje rizici povezani s lošom kvalitetom okoliša tijekom procesa stvaranja.

U Flexity-u ćete pronaći jedinstven proizvod Health Republic Kombooster Kombucha ekstrakt 250 ml s EU certifikatom. Poštedite se nepotrebnih briga i problema i preventivno odaberite napitak s ekstraktom koji se pije 2-3 puta dnevno po 5-7 ml. Preporuča se ne piti tekućinu 30 minuta prije konzumacije i popiti 2 čaše vode nakon konzumacije.

Koncentrat je pogodan za vegetarijance, vegane i osobe s intolerancijom na laktozu i gluten. Ako niste sigurni, nemojte se ustručavati razgovarati sa svojim liječnikom o konzumaciji.

Nije prikladno za djecu mlađu od 12 godina te trudnice i dojilje.

Odaberite prirodan način za jačanje imuniteta i zaštitu od bolesti. Upoznajte učinkovitu alternativu na putu do ukupne psihičke i tjelesne vitalnosti, a vaše tijelo će vas nagraditi dugovječnošću.

Koncentrirana prirodna snaga za vašu energiju za vraćanje ukupne vitalnosti i zdravlja. Sada imate priliku isprobati iznimnu učinkovitost koncentrata posebno uzgojene kombuche kad god vam zatreba.7 ml ekstrakta jednako je 4,5 litara kvalitetnog kombucha čaja.

Trustpilot