Sat joge - što nositi da biste se osjećali dobro, da biste ugodno vježbali.

Krećete s jogom i imate dilemu što nositi?

Iako se možda ne čini tako, izbor na našem tržištu zna biti prilično zbunjujući. Odlučujete se između lijepe, elegantne i šarene odjeće, odnosno funkcionalne i kvalitetne? Ako uložite malo vremena u odabir, možete imati oboje.

Joga nije samo mirno disanje u pozi lotosovog cvijeta, već je to sport, kao i svaki drugi, uz koji se možete i oznojiti. Zbog toga odjeća za jogu mora biti ne samo udobna, šarena, već i funkcionalna.

Mnoge žene preferiraju tajice i ne mare za faze vježbanja. Može se reći da i među jogijima ima onih koji ne podnose široke udobne hlače, pogotovo na početku kada se istežu i zagrijavaju mišići, ali velika većina poseže za jakim, ali udobnim tajicama u kojima će ne samo izgledati dobro, već također znati kako se pravilno kretati u svim smjerovima.

One bi trebale biti što udobnije i omogućiti vam da svaku vježbu "završite". Ako vježbamo u studiju, dobro je da su tajice neprozirne, ali ne predebele.

Utječe li ono što nosimo na naš učinak?

Ako se ne osjećamo ugodno dok vježbamo, sigurno je. Nema smisla vježbati ako stalno morate razmišljati vidi li vam susjed stražnjicu ili vam se vidi dekolte:). Morate biti sigurni da sve lijepo stoji na svom mjestu i potpuno se posvetiti vježbi bez ikakvih neugodnih sporednih misli.

Aktivan način života omogućuje nam otkrivanje unutarnje snage i ljepote. Tijelo podvrgnuto redovnoj tjelesnoj aktivnosti iznimno je korisno za um. Tjelesna i mentalna izvedba vrlo su usko povezane i stoga je istina da što je vaše tijelo u formi, to bolje možete reagirati na podražaje, to ćete se osjećati sigurnije i ponašati se u skladu s tim. Nije važno koliko snažno izgledate, već kako se osjećate. Vaš um također postaje otporniji i jači zahvaljujući redovitoj aktivnosti.

Je li uopće moguće odabrati krivu odjeću za vježbanje?

Za bolju prokrvljenost, što je vrlo važno tijekom joge, potrebno je da se osjećate ugodno i odaberete veličinu i vrstu grudnjaka u kojem se osjećate dobro, a prije svega možete lako i bez problema disati. Grudnjaci ili topići sa žicama idealni su za žene s većim grudima, manje mogu biti udobne i bez žica. Kod majica bez rukava i topova nema ograničenja, ali idealnije su one uže koje neće smetati u obrnutim položajima. Za kondicijske vježbe bolje su one opuštenije.

Pročitajte također: Kako odabrati odgovarajuće ženske tajice za vježbanje

Volite li više vježbati bosi ili u čarapama?

prsti prstiju

Na tebi je. Netko voli biti "siguran" s protukliznim čarapama, dok drugi vole kontakt s tlom. Ima ih puno, u njima se trebate osjećati dobro, a najvažnije je da ako ih već nosite, savršeno ispunjavaju svoju svrhu.

Srećom, danas možemo birati između mnogo uzoraka i boja. Sportska odjeća za žene je kvalitetna, funkcionalna, zabavna, šarena, moderna i seksi. Ali kako odabrati onu pravu? Morate se zapitati u kojoj se vrsti najbolje osjećate, odnosno u kojoj boji, sve ovisi o vašem dobrom osjećaju.

Boje odjeće mogu imati pozitivne ali i negativne učinke.

Jeste li ikada čuli za psihologiju boja? Svaka boja ima svoju snagu i utjecaj na čovjeka i njegov um. Neke boje smiruju, neke čine da se osjećamo sretno, toplo ili čak hladno.

  • Crvena je optimistična boja, vitalna boja aktivnosti, topline, borbe, strastvenog života. Ima snažne učinke na naše tijelo, posebno u vezi s tjelesnom aktivnošću i dobrobiti. Povećava mišićnu masu, ubrzava puls, povisuje krvni tlak te ubrzava cirkulaciju krvi i lučenje adrenalina. Također produbljuje disanje. Ali pazite, netko se možda neće osjećati dobro u crvenom.
  • Zelena se naziva i bojom zdravlja. Djeluje umirujuće na cijeli organizam. To je boja mira, umjerenosti, odmora, razmišljanja. Svojom simbolikom utječe na raspoloženje čovjeka, smiruje i opušta. To je znak ravnoteže. Ima suprotne učinke od crvene boje.
  • Plava boja smiruje i pojačava poniranje u sebe, potiče koncentraciju.
  • Narančasta je izraz topline, srdačnosti, pozitivna je i mami osmijeh na lice. Također potiče apetit i trebala bi pomoći pri jutarnjem ustajanju.
  • Žuta je boja sunca, života, osmijeha i optimizma.

Što se tiče sportske odjeće, kombinirajte boje koje najbolje predstavljaju vašu osobnost kako biste se osjećali udobno i lijepo u isto vrijeme.

Je li rez važan?

Danas je izbor odjevnih predmeta prilično velik što se tiče ne samo boja već i krojeva. Možete biti u kvalitetnoj, udobnoj odjeći, a istovremeno se osjećati seksi ako vam je do toga stalo. Ne treba puno otkrivati, ali kratki topići do struka, tzv kratki topići ili grudnjaci bez rukava izgledaju sjajno i praktični su. Što se tajica tiče, popularne su High Rise (High Waist), što u prijevodu znači "visoki struk", prekrit će vam trbuščić, ojačati bokove, a posebno zaštititi donji dio leđa.

Prilikom odabira možemo misliti i na zaštitu našeg planeta

S rastućom globalnom potrošnjom povećava se i količina otpada s kojim će se morati nositi naša djeca. Budući da nam treba biti stalo do onoga što ostaje iza nas, na našim je generacijama da osmisle nove načine obrade nepotrebnih materijala, njihove tzv. recikliranje. Srećom, tehnologije koje omogućuju ponovnu upotrebu i obradu ovih materijala već su danas dostupne.

Na što se trebate usredotočiti pri odabiru?

  • Prije svega, na proizvođaču (marki). Danas više nije rijetkost proizvođač koji vodi računa o ekološkoj strani proizvodnje odjeće. Odjeća je izrađena od certificiranih materijala koji zadovoljavaju Oeko-Tex standard. OEKO-TEX standard je globalno priznat model testiranja i certificiranja za sirove, poluproizvode i gotove tekstilne proizvode u svim fazama obrade, a također se odnosi na rabljeni pribor. Jedan od brojnih kriterija je zabrana upotrebe otrovnih tvari i plastifikatora u bilo kojem dijelu proizvoda. Primjeri su marke Manduka, Bodhi, Onzie ili ALO.
  • Materijali koji su prijateljski nastrojeni prema okolišu su primjerice organski pamuk, konoplja, Modal ili Tencel, ali i mnogi drugi.

pozdrav blogu

Izvor fotografija: ALO Yoga

Za kraj možemo samo dodati da ne zaboravimo da je sve u prirodi povezano. Ako se o njoj brinemo kako treba, ona će se brinuti o nama. Odabirom odjeće koja čuva okoliš postajete odgovorna osoba koja pridonosi poboljšanju okoliša. Ova odgovornost ispunit će vas pozitivnom energijom koja će se zasigurno odraziti na kvalitetu vašeg nastupa. To je jedan veliki ciklus kao i sve u prirodi.

Stoga birajte kvalitetu kako biste se osjećali dobro dušom i tijelom.:)

Trustpilot