Kako odabrati odgovarajuće ženske tajice za vježbanje

Poznajete li razlike u krojevima joga odjeće?

Prije svega, udobnost bi trebala biti ključni parametar pri odabiru odjeće za jogu. Udobnost tijekom svake vježbe je bez rasprave na prvom mjestu. Ako se ne osjećamo udobno i ugodno u našoj odjeći za jogu, teško se usredotočiti na sve ostale aspekte joge. Odabir odgovarajućih tajica za jogu značajno utječe na osjećaj ugode tijekom vježbanja joge. Materijal i kroj su presudni. Ako se uz to vašem oku svidi i dizajn odjeće, to je samo dodatan plus. U svakom slučaju, obratite pozornost na udobnost, a tek potom na dizajn.

Tajice za jogu pružaju izdržljiviji materijal koji nije proziran

Joga tajice su danas postale popularne kao dio neformalnog outfita te su također popularne i među drugim aktivnostima. Tajice izvorno dizajnirane za jogu postale su raširene I u drugim sportovima. Nije ni čudo, budući da predstavljaju uistinu jedinstven komad sportskog outfita. Karakterizira ih grublja tkanina oko struka, pružajuća veću udobnost i potporu pri istezanju i prakticiranju raznih joga asana. Klasične tajice su izrađene iz tanjih materijala, koji se vrlo brzo i lako može oštetiti pri izvođenju raznih asana. Tajice namijenjene za jogu izrađene su od neprozirnog i puno izdržljivijeg materijala.

Ako razmišljate o tome da li upotrijebiti specijalne joga tajice ili klasične tajice, svakako se odlučite za tajice predviđene za vježbanje. Pružaju mnogo veću udobnost, potporu u struku i omogućuju puno veću fleksibilnost u pojedinačnim joga položajima (ili drugim sportovima).

Tajice ili trenirka?

Dilema na koju ne postoji univerzalni odgovor za svakoga. Odaberite onu u čemu se osjećate najudobnije. Svakome odgovara nešto drugo, a osim toga, možete donositi vašu odluku i ovisno o trenutnoj situaciji ili raspoloženju. Svi poznajemo one dane, kada najrađe provodimo vrijeme u trenirci. Sasvim je u redu ako i tijekom vježbanja joge povremeno tajice zamijenite širokom trenirkom. Uostalom, promjena uvijek donosi nešto pozitivno. Ali imajte na umu da je potrebno uzeti u obzir vrstu vježbe, koju planirate izvoditi. Postoje oblici joge u kojima preširoke tajice / trenirka mogu kočiti vaše kretnje tijekom vježbanja.

Koji su osnovni krojevi tajica za jogu?

  • Mid rise: klasični kroj na koji su mnogi najviše navikli. Kroj tajica prati vaš struk i nije podignut iznad trbuha.
  • Visoki struk (high waist, high rise): hlače i tajice visokog struka posljednjih su godina postale pravi hit. Mnogima se sviđa ideja da im tajice tijekom vježbanja pokrivaju trbuh, što ujedno učvršćuje cijeli struk.
  • Capri: tajice kroja zvanog capri odlikuju se uskim krojem, ali posebno po dužini, koja seže otprilike do polovice listova.
  • ⅞ duljine: ovaj stil pripijenih tajica prepoznat ćete po duljini, koja se proteže malo iznad gležnja. Jedan je od najpopularnijih krojeva ne samo za jogu, već i za druge sportske aktivnosti.

S čime kombinirati joga tajice?

Odgovor na ovo pitanje vas zasigurno neće nimalo iznenaditi – joga tajice možete kombinirati s bilo čime, u čemu se osjećate dobro i ugodno. Ovisi o vama i vašem osjećaju ugode, hoćete li se odlučiti za sportski grudnjak namijenjen za jogu, crop top ili se najbolje osjećate u majicama ili trenirkama, koje prekrivaju trbuh (ili koje sežu čak ispod leđa). Iz vlastitog iskustva možemo reći da se ugodan osjećaj iz cjelokupnog joga outfita višestruko povećava ako se odlučite za set joga odjeće, kada se gornji i donji dio outfita međusobno savršeno uklapaju, istog su dizajna i udobnog materijala. Prilikom odabira odjeće za jogu ne zaboravite na čarape (osim ako ne spadate u skupinu onih koji jogu više vole prakticirati bosi).

Osjećaj ugodnosti je tijekom prakticiranja joge iznimno važan. Ako pronađete odgovarajuću odjeću za sebe, dobit ćete moć potpune koncentracije na vježbanje i sve ono lijepo što joga sa sobom donosi.

Trustpilot