Najbolji videozapisi za vježbanje joge kod kuće čak i za potpune početnike

Ako su i vas na prvi pogled fascinirali joga i vježbanje, vjerojatno ste i vi imali želju odmah uroniti u nju, saznati više ili unijeti jogu u svoju dnevnu sobu. Znamo da je po prvi put teško sjetiti se kamo treba ići ruka, noga, glava, kako disati, što učiniti sljedeće, pa čak i zapamtiti više pojmova od završne "shavasana".

Srećom, danas imamo ogroman broj sjajnih resursa dostupnih na internetu, odakle crpiti inspiraciju ne samo na početku, već i nakon godina prakse. Bilo da želite vježbati Power Yogu, Ashtangu, Vinyasa Flow, Yin jogu, Kundalini jogu ili druge stilove, ovdje ćete pronaći inspiraciju. Pogledajmo ih zajedno:

Popularni video kanali joge i tečajevi u inozemstvu

1. Joga s Adriene

https://www.youtube.com/user/yogawithadriene

Adrien je vjerojatno jedna od najpoznatijih instruktora joge na YouTubeu. Od 2012. redovito svima besplatno donosi visokokvalitetne nove videozapise. Ona također nudi dodatne plaćene sate na svojoj web stranici i vodi svoju robu Find What Feels Good.


2. Boho Beautiful

https://www.youtube.com/user/cexercize/featured?flow=grid

Juliana živi svoj život digitalnog jogija od 2014. i za to je vrijeme stvorila pristojnu količinu produkcije. Slike će biti posebno popularne kod ljubitelja putovanja i egzotike. Juliana nudi besplatne video snimke na Youtubeu i plaćene programe putem vlastitog portala.

3. Sarah Beth Yoga

https://www.youtube.com/user/SarahBethShow/about

Sarah je posvećena svom YouTube kanalu od 2010. Nudi velik broj kratkih 10-20 min. videa na sve teme i tečajeve joge koji nam dobro dođu kada imamo manje vremena za vježbanje. Za jogije u pokretu nudi svoju aplikaciju punu korisnih sadržaja i videa.

4. Fightmaster joga

https://www.youtube.com/user/lesleyfightmaster/about

Lesley je osvojila srca obožavatelja svojim ugodnim umirujućim tonom glasa. Od 2012. radi na Youtube-u i danas je jedna od najpoznatijih predavača u digitalnom svijetu i šire. Također nudi plaćene posebno usmjerene programe i tečajeve na svojoj web stranici.

5. Joga s Kasandrom

https://www.youtube.com/user/yogawithkassandra

Od 2013. Kasandra se prvenstveno fokusirala na Yin i Vinyasa jogu. Pruža raznolike primjere vježbi s raznim pomagalima. Na svojoj web stranici nudi besplatni 7-dnevni program joge za potpune početnike.

6. Yoga od Candace

https://www.youtube.com/user/YOGABYCANDACE/about

Candace se proslavila knjigom Namaslay koja je prevedena i na slovački. Od 2012. također je posvećena svom YouTube kanalu, gdje nudi besplatno i plaćeno članstvo. Na svom blogu obrađuje razne teme vezane uz jogu i stil života međunarodnog instruktora joge.

7. Kino joga

https://www.youtube.com/user/KinoYoga/videos

Jedna od najpoznatijih instruktorica Ashtanga joge od 2011. godine vodi svoj Youtube kanal na kojem će na svoje doći i napredniji jogiji. Kino ima i vlastiti Omstars video portal na kojem uz mjesečnu pretplatu možete trenirati s vrhunskim instruktorima iz cijelog svijeta.

8. Brett Larkin joga

https://www.youtube.com/user/BrettLarkinYoga

Brettovi videozapisi fokusirani su prvenstveno na Vinyasa Flow jogu, Kundaili i meditaciju. Od 2012. godine vodi svoj YouTube kanal, a na svojoj web stranici nudi niz plaćenih programa. U njezinim videima pronaći ćete više "duhovnih tema", što se također temelji na njezinom interesu za kundalini jogu i meditaciju.

 

Osim na Youtube-u, možete pronaći kvalitetne plaćene videozapise o jogi na:

Alo joga: https://www.alomoves.com/

Om Stars (Kino McGregor): https://omstars.com/

Yoga International: https://yogainternational.com/

Gaia: https://www.gaia.com/yoga/practices

Kundaliniyogau: https://kundaliniyogau.com/

YogaJournal: https://www.yogajournal.com

 pomocky-banner-hr

Trustpilot