Kako odabrati odgovarajuće neklizajuće čarape za vježbanje?

Zašto odabrati ToeSox čarape?

Brend osnovan u maloj garaži u Los Angelesu, Kalifornija, ToeSox fokusiran je na podršku ljubiteljima joge, pilatesa i plesa s čarapama koje se prirodno kreću. Izrađene su od mješavine organskog pamuka i spandexa. Ove čarape su nježne za vaša stopala, a istovremeno pomažu u zaštiti okoliša.

Ne postoji ništa privlačnije, osnažujuće i nadahnjujuće od žena koja je u svom toku. Osjeća se ugodno u vlastitoj koži, kreće se nježno i snažno, kako je to priroda zamislila. S prstima koji pokazuju smijer, savijaju se, trče, skaču, žena može biti najbolja što može biti kada ima jake temelje. Ukorijenjene u zemlju kako bi mogla u potpunosti ostvariti svoj potencijal. Izgrađena i samouvjerena, neograničena i slobodna. U ToeSox-u dizajniramo i inoviramo nove proizvode za žene u pokretu. Bilo da duže držite dasku, više ste prizemljeni, trčite maratone, plešete, uživate u životu punim plućima, ToeSox je vaša podrška.

Kada se odlučiti vježbati u čarapama?

RAVNOTEŽA

Dizajn čarape s pet prstiju omogućuje vam da raširite nožne prste - podržava ono što jogiji znaju godinama - širenje nožnih prstiju stvara širu bazu za stabilnost i ravnotežu stopala.

SNAGA

Podržite snagu svojih pokreta s neklizajućim čarapama s dizajnom pet prstiu koje aktiviraju mišiće stopala i pospješuju cirkulaciju krvi.

SLOBODA

S nožnim prstima koji se mogu slobodno pomicati, možete skočiti više, čučnuti dublje i hodati s samopouzdanjem koje dolazi prirodno.

STABILNOST

ToeSox dizajn pričvršćuje čarapu za vaše stopalo, minimizirajući gužvanje i kotrljanje čarape.

Vježbajte u miru u čarapama na koje ćete tijekom vježbanja zaboraviti.

IZVEDBA

Kada ste ukorijenjeni na zemlji, znate kako se kretati dinamično i prihvatiti svaki izazov, bilo u vježbanju ili u životu. ToeSox vam omogućuje da gurnete svoje tijelo do krajnjih granica, istovremeno pružajući sigurnost i stabilnost potrebnu za svladavanje najzahtjevnijih pokreta.

toesox

OSTANITE NA MJESTU 

Kada vježbate za sljedeći nastup ili samo uživate u tjednom satu joge, ne želite se klizati na sve strane. Patentirani potplat protiv klizanja daje vam dovoljno prianjanja kako bi vaša stopala ostala čvrsto na mjestu. Prikladan dizajn pete sprječava neželjeno vezivanje ili uvijanje, tako da nećete morati stati usred pokreta samo da biste je ponovno namjestili.


KORISNOST 

Kad god vježbate bosi, stopala su vam izložena štetnim bakterijama ili hladnoći. Sada možete držati svoje noge pokrivene i sa stilom dok dobivate svoju dnevnu dozu tjelovježbe. Peta i dizajn s otvorenim prstima čine Bellarina čarape idealnim za pilates, jogu, barre ili ples. Oni koji preferiraju osjećaj golog poda mogu uživati u slobodi koju nudi opcija s pola prstiju.


5 PRSTIJU (FIVE TOES) 

Jedinstveni dizajn s pet prstiju manje je restriktivan od običnih čarapa, pomažući povećati cirkulaciju krvi u stopalima. Sloboda dana prstima olakšava bol kada se mišići aktiviraju. Jačanje mišića može vam pomoći da pravilno poravnate kosti i uvježbate prste za prirodni raspon pokreta.

TOESOX

*Ako vježbate na vlastitoj čistoj podlozi ili ako niste prehlađeni, slobodno nastavite vježbati bosi. Neklizajuće čarape bi trebale biti rani pomoćnik u određenim slučajevima, nije potrebno vježbati samo u čarapama :) Mi u Flexity-ju osobno odlučujemo prema potrebi, prostoru, situaciji...

 Upotreba u aktivnostima:

 • Joga
 • Barre
 • Ples
 • Pilates
 • Borilačke vještine
 • Turizam
 • Ležerna odjeća :)

Ovako ih možete nositi prilikom vježbanja:

Za vas smo pripremili preglednu tablicu uz pomoć koje ćete se vrlo lako snaći u vrstama i nazivima protukliznih čarapa :)

toesox-tabČarape ćete zavoljeti:

 • kada vježbate jogu, pilates, fitness, borilačke vještine, ples, barre, deep work i druge vježbe
 • u hladnim prostorijama
 • kao instruktor prilikom vođenja nastave, ako ne vježbate zajedno sa studentima
 • na festivalima i događanjima gdje su vam potrebne lagane cipele za kretanje
 • u cipelama ili kao alternativa bosonogoj obući
 • na putovanjima
 • u slučaju osjetljivosti na kožne bolesti

toesox čarape

U posljednje vrijeme sve više dolazi u prvi plan tema o hodanju bosim nogama i aktivno kretanje stopala, koje nije cijelo vrijeme ograničeno cipelom ili samo zatvorenom uskom čarapom. Stopala su naš osnovni kontakt s podlogom, a o njihovom stanju ovisi funkcionalnost pokreta, pravilno držanje i uzemljenje. Prepreke prirodnom kontaktu s podlogom, poput debelog potplata, s vremenom mogu otupjeti senzorne sposobnosti stopala.

Što nam donose bose noge?

Za stopalo je važno imati mnogo podražaja i raznolikost pokreta. Bez cipela možemo uočiti više mišića u stopalima, bolje se povezati s vlastitim tijelom i zemljom. Iz zemlje možemo izvući više energije izravnim kontaktom. Na isti način pojačano rade svi sitni mišići i kosti, potičemo cirkulaciju krvi u nogama i istovremeno masiramo refleksne točke stopala. Tijelo tako dobiva mnogo više signala o podlozi, pritisku na stopalo, položaju, stabilnosti i ravnoteži, koje možete iskoristiti u svoju korist.

Kako bismo imali funkcionalna stopala, potrebno ih je njegovati i koristiti za ono za što su i stvorena. U prošlosti nije bilo ravnih površina po kojima se moglo hodati ili trčati u mjeri u kojoj je to danas slučaj, pogotovo u gradovima. Dobro je zapamtiti da danas često držimo stopala zatvorena veći dio dana i podvrgavamo ih ravnomjernom kretanju. Razlika će i dalje biti zimi i ljeti. Ljeti hodamo ležernije u laganijoj obući i češće bosi. Zimi, dakle, moramo pronaći druge prilike u okviru mogućnosti, kako bi stopalo imalo drugačije podražaje. Bilo da trenirate u dvorani gdje se mogu naći neravne površine ili za one odvažnije šetnju šumom u cipelama s tankim potplatom. U svakom slučaju, dobro je imati na umu da ako već dugi niz godina stopalo nismo redovito izlagali raznim pokretima, bolje je krenuti postupno i uočiti promjene, promatrati kako tijelo reagira i dati mu vremena prilagoditi se.

Prednosti bosonogog hodanja:

 • prilagodba, poboljšanje krvnog tlaka
 • oslobađanje od napetosti i stresa
 • jačanje mišića, tetiva i ligamenata
 • otvrdnjavanje i jačanje prirodnog imuniteta
 • ublažavanje bolova u kralježnici
 • poboljšanje percepcije tijela
 • poticanje procesa samoozdravljenja u tijelu
 • masaža refleksnih točaka
 • poboljšanje sna

nogama
button-newsletter-blog2hr

Trustpilot