Ayurveda Neem ulje Hladno prešano ulje za hladnu masažu

Neem ulje se dobiva posebno finim hladnim prešanjem s temperaturom protoka ispod 40 °C iz sjemenki drveta Neem. Vrijedni, biološki aktivni sastojci poput azadirahtina, nimbina ili salanina zadržavaju svoju učinkovitost. Visokokvalitetno, neisušno ulje karakteriziraju visoka kozmetička svojstva za posebno suhu i oštećenu kožu. Posebno pogodan za alergičare.

  • Regenerira i njeguje osjetljivu kožu
  • Umiruje kožu
Kapacitet
Chosen variant is not available. Reset selected parameters.
Availability Isporučujemo u roku od 10-12 dana Isporučujemo u roku od 10-12 dana Isporučujemo u roku od 10-12 dana Choose variant
Delivery to:
7.5.2024 7.5.2024 7.5.2024 Choose variant
Delivery offer
Code: 10160/1 10160/2 10160/3 Choose variant
€6,90 €31,90 €155 from €6,90 €0,70 / 10 ml
Ayurveda Neem ulje Hladno prešano ulje za hladnu masažu
niemol
Tip
Povrat u 14 dana
Povrat u 14 dana
Jednostavan proces povrata unutar 14 dana od kupnje.
Isporuka
Isporuka
4-5 radnih dana
Stručni savjeti
Stručni savjeti
Stručnjaci koji će ti pomoći u odabiru

Ayurveda Neem ulje Hladno prešano ulje za hladnu masažu

Indijsko drvo Neem (Antelaea Azadirachta) nudi niz biološki vrijednih sastojaka koje koristimo tisućama godina. Ne sadrži sintetske petrokemikalije kao što su parafin, sintetske konzervanse, mirise i boje te biotehnološki proizvedene sirovine. Posebno pogodan za alergičare.

Neem ulje se dobiva posebno finim hladnim prešanjem s temperaturom protoka ispod 40 °C iz sjemenki drveta Neem. Vrijedni, biološki aktivni sastojci poput azadirahtina, nimbina ili salanina zadržavaju svoju učinkovitost. Visokokvalitetno, neisušno ulje karakteriziraju visoka kozmetička svojstva za posebno suhu i oštećenu kožu

Čisto, nepomiješano ulje ima blagi miris i treba ga nanositi vrlo pažljivo. Kada se koristi u kozmetičke svrhe, prikladan je za jednokratnu upotrebu, posebno za terapijski tretman. Ako je namijenjeno svakodnevnoj uporabi, preporuča se koristiti kombinaciju ulja ili prirodnih sastojaka kao dio uravnoteženog sastava.

U klasičnim ajurvedskim spisima, drvo Neem - slovački naziv Nimbovník opisuje se kao "božansko drvo". Neem se sve više koristi u kozmetici i wellness proizvodima. Njegova svojstva su da zateže i čisti kožu. Posebno su istaknuta njegova antioksidativna, pročišćavajuća i svojstva ravnoteže Pitte i Kapha.

Prednosti i učinci:

  • Utvrđeno je da ima protuupalna i antioksidativna svojstva, što ga čini korisnim u liječenju raznih kožnih bolesti kao što su ekcem, psorijaza i akne. Studija objavljena u časopisu Journal of Medical Microbiology otkrila je da ulje neema ima snažno antifungalno djelovanje protiv različitih sojeva gljivica koji mogu uzrokovati infekcije kože.
  • Ulje neema proučavano je zbog svojih učinaka na kosu i vlasište. Utvrđeno je da ima svojstva protiv peruti i može pomoći u vlaženju vlasišta i jačanju kose. Studija objavljena u International Journal of Trichology otkrila je da je kombinacija neemovog ulja i kokosovog ulja pomogla poboljšati rast kose i smanjiti gubitak kose.
  • Ulje je također proučavano zbog svog potencijala kao pesticida. Studija objavljena u časopisu Journal of Economic Entomology otkrila je da je ulje neema učinkovito u kontroli raznih štetočina, uključujući lisne uši, moljce i grinje. To je zbog prisutnosti spojeva azadirachtina, koji mogu poremetiti normalno funkcioniranje hormona insekata, što dovodi do njihove smrti.

Osim po ljekovitim svojstvima, ulje neema poznato je i po svojoj svestranosti. Može se koristiti na mnogo različitih načina, na primjer, u sapunu, losionu i drugim proizvodima za osobnu njegu, kao sredstvo protiv insekata, pa čak i kao prirodni pesticid u hortikulturi.

postavke ZNAČAJKE I SASTAV

  • Sastojci: hladno prešano ulje
  • Volumen: 100 ml, 1000 ml (1 L), 5000 ml (5 L)
  • Upotreba: dobivate ulje u tekućem stanju zagrijavanjem cca. od 21 °C (uronite bocu dobro zatvorenu u toplu vodu)
  • u kozmetičke svrhe, lokalno za svakodnevnu upotrebu, preporuča se miješati s drugim uljem
  • Izbjegavati kontakt s očima

  Zemlja porijekla: Indija

Additional parameters

Category: Prirodna ulja za masažu i emulzije
Warranty: Datum potrošnje
Kapacitet: 100 ml, 1000 ml, 5 l
Tema o zdravlju: alergija, koža
Doša: Kapha, Pitta
Forma: ulje
Kategorija: Masaža i akupresura

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Only registered users may post articles. Please log in or register.

Do not fill out this field:

DODACI PREHRANI, ULJA ZA ČIŠĆENJE

U ponudi brenda Nimi Ayurveda možete pronaći dodatke prehrani, kozmetička ulja za kosu i kožu, ulja za čišćenje nosa, prašak Churnas, kao i paste Chyawanprash.

Organski Churna prah sastoji se od biljnih dijelova navedenih u ayurvedskim tekstovima i obrađuje se i proizvodi prema ayurvedskim smjernicama.

Nimi Ayurveda je brand koji se temelji na klasičnim principima Ayurvede, drevnog sustava liječenja i prevencije bolesti podrijetlom iz Indije. Ova se marka usredotočuje na stvaranje prirodnih proizvoda koji pomažu u održavanju skladne ravnoteže tijela i uma.

Nimi Ayurveda temelji na više od 5000 godina povijesti Ayurvede, a njezini proizvodi izrađeni su od tradicionalnih biljnih sastojaka i biljnih ekstrakata. Njihov pristup je holistički, gdje pokušavaju liječiti cijelo tijelo, a ne samo simptome bolesti.

Nimi Ayurveda proizvodi izrađeni su od ekološki prihvatljivih prirodnih sastojaka i često su ručno izrađeni. To uključuje biljna ulja, masti, tinkture, kapsule i čajeve. Sve proizvode provjeravaju i odobravaju indijska tijela za kontrolu kvalitete i proizvodnje.

Misija Nimi Ayurveda

Glavni cilj marke Nimi Ayurveda je pomoći ljudima u održavanju zdravlja i harmonije u životu. Njihovi proizvodi ciljaju različite potrebe kao što su liječenje probavnih problema, detoksikacija tijela, oslobađanje stresa, poboljšanje sna i ublažavanje boli.

Nimi Ayurveda je brand koji nastoji pružiti ljudima kvalitetna i prirodna rješenja za poboljšanje njihovog zdravlja i cjelokupnog stanja tijela i uma. Njihovi proizvodi temelje se na tradicionalnim principima Ayurvede, koji se koriste tisućama godina, a zbog svojih svojstava još uvijek su vrlo popularni.

Više o Ayurvedi pročitajte u našem blogu AJURVEDA

Alternative products

Trustpilot