Osnovne stvari koje trebate znati o električnim aroma difuzorima

Difuzor je uređaj u koji se kapa eterično ulje koje se u zraku pretvara u kapljice. Cilj je maksimizirati izravne učinke eteričnih ulja. Električni difuzori kombiniraju ovlaživač zraka, aromaterapiju i noćno svjetlo u jednom. Aroma difuzor osigurava zdravu vlažnost zraka, ugodan miris i atmosfersku svjetlost. Zahvaljujući kompaktnoj veličini i jednostavnom održavanju, difuzor je prikladan za kućnu upotrebu, kao i u joga studiju, uredu ili praksi.

Koje osnovne vrste električnih difuzora poznajemo

električni aroma difuzori

  • Ultrazvučni difuzor koristi metodu difuzije za ovlaživanje zraka.
  • Princip atomizacije raspršivača difuzora temelji se na Venturijevoj tehnici. U komori za raspršivanje, zrak velike brzine raspršuje eterična ulja pohranjena u donjem dijelu staklene posude u mikrokapljicama. Svjetlije mikrokapljice izlaze u okolni zrak kroz čep.
  • Termalni difuzor koristi toplinu kako bi uzrokovao isparavanje eteričnih ulja. Sve molekule kruže u zraku.
  • Ventilacijski difuzor zahvaljujući hladnoj difuziji zraka bez upotrebe topline, aromatske molekule zadržavaju svoju čistoću.

 

Difuzor je obično napunjen vodom i eteričnim uljem. Ugodni učinci eteričnih ulja pozitivno djeluju na tijelo i um. Također možete jednostavno napuniti aroma difuzor samo čistom vodom i koristiti ga za ovlaživanje zraka.

Optimalno ovlažen zrak podržava disanje i potiče dubok i miran san. Vlažan zrak također pomaže kod začepljenja sinusa i suhoće nosa, usana, očiju i kože. LED tehnologija mijenjanja boja ima opuštajući učinak i omogućuje odabir jedne nijanse ili različitih boja.

Što su eterična ulja i kako ih koristiti?

Ne radi se toliko o ulju, već o koncentratu dobivenom destilacijom dijela biljke kao što su listovi, korijen ili plod. Često su to aromatične biljke čija su nam svojstva poznata. Postoji nekoliko metoda proizvodnje eteričnih ulja, ali je među najkorištenijima niskotlačna destilacija vodenom parom.

Korištenje eteričnih ulja se stručno naziva aromaterapijom, možemo ih koristiti na više načina:

  • Direktno na kožu, npr. tijekom masaže možemo staviti nekoliko kapi u biljno ulje (ne koristiti u koncentriranom obliku na koži)
  • U difuzor
  • U inhalator
  • Dodavanjem nekoliko kapi u vodu

Upozorenje: Ulja se ne smiju konzumirati direktno! S iznimkom najčišćih organskih 100% prirodnih eteričnih ulja namijenjenih konzumaciji.

Prijenosni mini aroma difuzor:

Nekoliko vrsta navedenih difuzora možete pronaći kao nove proizvode u našem e-shopu upravo OVDJE.

Trustpilot