Kako odabrati odgovarajuću torbu za joga prostirku

tasky-Joga_flexity

Imate prostirku za jogu, a ne znate kako odabrati odgovarajuću torbu ili navlaku za jogu? Općenito, torbe i navlake dijelimo na one koje se otvaraju s gornje strane i one koje se otvaraju cijelom dužinom. Uvijek je dobro najprije izmjeriti širinu svoje prostirke.

Općenito vrijedi da su za prostirke širine do 61 cm prikladne torbe, koje u opisu imaju broj 60. Shodno tome, za prostirke širine 61 - 70 cm će prikladne biti torbe s opisom 70, a za ekstremno široke prostirke od 80 cm, torbe s opisom 80.

VRSTE TORBI I NAVLAKA ZA JOGA PROSTIRKE

1. Klasična torba sa patentnim zatvaračem

2137

Postoji nekoliko varijanti. Možete odabrati torbu od pamučnog ili sintetičkog materijala (poliester i sl.). Neke torbe imaju specijalno dizajniranu unutrašnjost, u kojoj postoji mogućnost odvojiti mokre stvari vodootpornim slojem – vidi torba za hot jogu. Klasične torbe imaju patentni zatvarač sa strane po cijeloj dužini i često imaju dodatne bočne džepove za ključeve i druge sitnice. Tako će vam jedna torba biti dovoljna za sve što vam je potrebno za vježbanje joge. Prilikom odabira je dobro uzeti u obzir težinu prostirke i ostalih stvari, koje planirate prenositi te se na temelju toga odlučiti za čvršću ili lakšu torbu.

2. Navlake za joga prostirke sa stezanjem odozgo

1902

Ove navlake s umetanjem odozgo su općenito prikladne za prostirke veće debljine i težine. Budući da se prostirka umeće odozgo, kao i sve ostale stvari će u navlaci stajati uspravno. Stoga je dobro razmisliti o tome što sve ćete prenositi u ovakvoj navlaci.

3. Ultra lagane navlake za joga prostirke sa stezanjem

1281

Navlake za prostirke, koje gotovo ništa ne teže. Ovdje možete jednostavno pohraniti klasične prostirke i zaštititi ih od prljavštine. Idealne su za jednu prostirku, a mogu poslužiti i kao alternativa većoj torbi.

4. Naramenice s mini torbom

222

Prednošću ovih naramenica kombiniranih s torbicom sa strane je što su univerzalno podesive za prenošenje raznih prostirki. Mini torba okružuje cijelu prostirku, jednostavno se prenosi i pohranjuje.

5. Sportska torba s držačem za prostirku

4718-6

Torba je idealna ako trebate ponijeti više stvari sa sobom i imati odvojeni prostor za prostirku. Na primjer, ako često vježbate na otvorenom ili u okruženju gdje se prostirka može zaprljati te stoga želite odvojiti ostale stvari od prostirke, ova torba može biti vrlo korisna. Prostirku možete jednostavno pričvrstiti odozgo, gdje će se smjestiti prostirke gotovo svih dimenzija.

6. Torbica za joga prostirku

2807

Vrlo moderan način prenošenja svoje prostirke za jogu. Torbicu prebacite preko ramena, a u unutarnje džepove će se smjestiti još nekoliko sitnijih osobnih stvari.

KAKO ODABRATI PRIKLADNU ŠIRINU TORBE

Širinu prostirke možete jednostavno filtrirati pomoću izbornika s lijeve strane (PC, na mobitelu je potrebno dodatno otvoriti izbornik filter) ili traženi podatak možete pronaći u opisu proizvoda. Naravno, širinu prostirke možete lako izmjeriti i kod kuće pomoću metra :)

Ako vaša prostirka ima širinu do 61 cm, dužinu do 183 cm i debljinu 4 mm, riječ je o standardnoj veličini, što znači da će vam biti dovoljna torba/navlaka klasične veličine 60 cm. U tom će slučaju torba/navlaka biti veličinom prilagođena tako da u nju stane vaša prostirka. To znači da je ukupna veličina torbe veća u odnosu na prostirku.

Ako vaša prostirka ima iste standardne dimenzije (maks. 61x183cm), ali je deblja (cca. 5 - 6 mm), u tom slučaju odaberite robusnu, čvrstu navlaku s punjenjem odozgo ili navlaku iz kolekcije poznatog brenda Bodhi Maharaja (ove navlake su veće i prikladne za gotovo sve vrste prostirki), eventualno klasičnu torbu, koja je nešto veća.

Ako vaša prostirka ima dimenzije, kao npr. širinu 63-66 cm ili ekstra veliku dužinu od 200 cm, uz debljinu od 4-6 mm, a osim toga je i teška (npr. od kaučuka), odaberite čvrste navlake, većih dimenzija, s gornjim punjenjem ili torbe s remenima, na koje se mogu pričvrstiti prostirke.

U nastavku ćete pronaći prečace izravno na filtrirane veličine torbi, s obzirom na širinu prostirki.

ALTERNATIVA TORBAMA I NAVLAKAMA ZA PRENOŠENJE PROSTIRKI

 

3638-2.png

Prostirku možete jednostavno prenositi u ruci ili na ramenu pomoću podesive naramenice. Naramenice su vrlo kompaktne, lako podesive i univerzalne, odnosno prikladne za prenošenje prostirki gotovo svih veličina. Ako je prostirka teža, preporučamo upotrebu širih naramenica.

Posljednja alternativa za prenošenje joga prostirki, odnosno njihovu pohranu su gumene trake za držanje zarolane prostirke. Čvršći materijali, kao što je prirodni kaučuk, relativno dobro drže zarolanu prostirku, ali lakši materijali s vremenom mogu "popustiti" te je u tom slučaju poželjno upotrijebiti dvije trake :)

 

 

 

 

Trustpilot