KAKO IZABRATI POKLON ZA JOGIJA

Htjeli biste pokloniti nešto dragoj osobi koja se bavi jogom, a ne znate koji bi je poklon najviše obradovao? Prije svega, trebate si postaviti nekoliko jednostavnih pitanja.

1) Je li početnik ili se već dugo bavi jogom?

2) Je li joga za njega samo način jačanja tijela i duha ili je vaš prijatelj sljedbenik ovog načina života?

3) Želite li praktičan dar ili samo ugoditi duši?

U ovom članku dat ćemo vam nekoliko savjeta u kojem smjeru trebate ići u ovoj svojoj "misteriji".

Posložili smo ih za vas redom početka do raznih gadgeta :)

Pa krenimo na stvar:

POKLONI ZA JOGIJA:

Iako je joga nekada bila pretežno muška stvar, danas vidimo sasvim suprotan trend i sati joge su puni žena. Muškarci preferiraju snažne i aktivne stilove kao što su Power yoga ili Ashtanga.

1. Podloga za vježbanje - potražite dugačku XL ili čak ekstra široku.

Prostirka je potpuna osnova za jogu, iako se može vježbati i bez nje :) Danas su specijalne prostirke za jogu u prednosti u odnosu na prostirke za kampiranje koje se koriste od 90-ih u tome što su svojim svojstvima bolje prilagođene težini vježbe. S ove točke gledišta, "podloga" postiže najveću kvalitetu s obzirom na težinu pokreta i za druge vježbe kao što su fitnes i sl. ima samo dodatnu vrijednost. Dakle, odlučite li se za kvalitetnu specijalnu prostirku za jogu, muškarac će je sigurno cijeniti čak i tijekom vježbi jačanja i drugih vježbi kod kuće.

Muškarci se često odlučuju za dužinu prostirke – s obzirom na visinu. Dovoljno je samo pomisliti da prilikom vježbanja, čak i kada ležimo, ne dosežemo cijelu vidinu kako kada stojimo – odnosno na visini od 185 cm možemo udobno stajati na prostirci dužine 180 cm. Isto tako, u planku su nam ruke ispod razine ramena, pa ako ramena dosežu visinu od preko 180 cm od tla, onda je stvarno primjereno uzeti u obzir 200 cm :)

Muškarci obično imaju šira ramena u obliku slova V, stoga je prikladnija šira prostirka 60+. Standard je 60 cm, tako da će sve šire biti samo bolje.

Ako se planirate posvetiti isključivo Ashntaga jogi, tradicionalni izbor bit će prostirka za jogu. Za statične oblike vježbanja kao što je chi kung dobro će doći prostirke od ovčje vune.

Sve o prostirkama možete pronaći razvrstano u našem savjetniku za odabir prostirke, gdje već možete odabrati određenu temu.

prostirke za jogu poklon za muškarce

2. Torba ili remen za nošenje prostirke

Naš članak "Kako odabrati odgovarajuću torbu za joga prostirku" pomoći će vam da odaberete torbu ili možete odabrati samo remen . Istodobno, torba također odgovara odjeći i sitnicama te štiti prostirku od vanjskih oštećenja tijekom transporta. Remen je dobar izbor za brzo prenošenje s mjesta na mjesto, a također je i podesiv pa odgovara svakoj vrsti prostirke , a ujedno možete vježbati s njim.

3. Tijekom redovitog vježbanja potrebno je paziti na čišćenje prostirke.

Osnova naše ponude je čistač prostirke - Mat wash . Domaća alternativa može biti domaće sredstvo za čišćenje u kombinaciji vode i eteričnog ulja – idealno citrusnog voća.

4. Blokovi, cigle i trake za vježbanje potpuni su proizvod i za muškarce.

Joga blokove ili trake posebno će cijeniti muškarci koji imaju skraćene mišiće i tetive. U početku će im vježbanje joge možda biti neugodno i umjesto da paze na dah, bavit će se svladavanjem sile teže i skraćivanjem. Pomagala su tu da pruže štaku na početku i pomognu u duhu "stiram sukham asane" u izgradnji sigurne i održive prakse.

Blokovi se mogu koristiti i za potporu u položaju i za regeneraciju (vježbe yin yoge) ili kratko sjedenje u početnoj meditaciji, kada se zdjelica još nije spustila.

U većini slučajeva, trake standardne dužine od 250 cm bit će dovoljne za povlačenje ili vezivanje u položaj.

5 . Ne možete učiniti ništa loše s ručnicima za jogu .

Ako nema vlastitu prostirku ili se bavi Hot jogom, ručnik može biti izvrsna prenosiva i higijenska opcija. Naši klasični ručnici za jogu imaju protuklizni sloj na donjoj površini koji je prikladan za sve vrste prostirki. Kao alternativu, ručnik je moguće ponijeti sa sobom na putovanje, ali ovdje radije preporučujemo putne prostirke.

6. Za putnika - putne sklopive prostirke

Putne sklopive prostirke odličan su suputnik za planinarenje i putovanja oko svijeta. Zahvaljujući maloj debljini od 1-2 mm i izdržljivom materijalu poput gume ili PVC-a, putna prostirka pružit će vam prostor za vježbanje joge na plaži ili na vrhu vulkana na Baliju. Predmeti za putovanja teški su oko 1 kg i ne zauzimaju puno mjesta u vašem koferu.

Stol za noge za muškarce poklon

7. Je li svoju praksu joge već podigao na višu razinu? Isprobajte novo pomagalo za vježbanje, stolicu FeetUp.

Feetup je izvrstan alat čak i za ne-jogije koji se boje stajanja ili obrnutih položaja ili one koji vole provoditi vrijeme naglavačke :) Feetup ima ispitanu nosivost do 900 kg u laboratorijskim uvjetima, tako da stvarno ne treba brinuti o nosivosti. Ovu stolicu za obrnute položaje čak je izumio Nijemac koji je tražio način da sigurno trenira obrnute položaje.

8. I muškarci meditiraju. Poklonite mu  jastuk za meditaciju.

Treba li poboljšati svoju sposobnost koncentracije ili neko vrijeme utišati sve misli? Ponekad samo trebate sjediti nekoliko minuta i samo promatrati svoj dah. Bez namjere, bez želje, samo čisto promatranje. Muškarci obično imaju zategnutije mišiće oko zdjelice i stoga im trebaju viši jastuci . Kasnije možete koristiti svoj jastuk za sjedenje na podu kod kuće kao alternativu kauču ili stolcu i tako pomoći svom tijelu da promijeni svoj uobičajeni položaj sjedenja i postane više prizemljen.

9. Također možete pronaći šalice, boce, termosice u muškom dizajnu.

Osim na satovima joge, uvijek su korisne na planinarenju ili u uredu. Ponovna uporaba stvari poput ekoloških boca, bambusovih šalica, termosica od nehrđajućeg čelika i šalica doprinosi smanjenju količine jednokratnog otpada ili plastičnih proizvoda koji često završe na odlagalištima ili u morima.

10. Zdjele za meditaciju

Liječenje zvukom i terapija tibetanskim zdjelama u zadnje vrijeme u Hrvatskoj dobivaju sve veću popularnost. Ako trebate savjet, preporučujemo naš članak o tome kako odabrati tibetansku pjevajuću zdjelu . Naučiti koristiti zdjelu traje kratko, a jedna zdjela će trajati u kućanstvu generacijama :)

pomocky-banner-hr

 

Trustpilot