Osobne priče

Jako nas veseli što nam se želite pridružiti u otkrivanju svojih mogućnosti kretanja, pomicanju vlastitih granica, a sve to u kvalitetnoj i udobnoj odjeći ili na najkvalitetnijoj podlozi za jogu dizajniranoj upravo za Vas. Kada radite jogu, izuzetno je važno da se osjećate dobro. Tada dobivate intenzivniji užitak od vježbanja, osjećate ljepotu pokreta i lakše svladavate svoje granice.

 

Tko smo mi?

Troje nas je. Lenka, Martin i Tomáš. Pozitivni smo i volimo se kretati. Ideja da se u Slovačku donese visokokvalitetna odjeća za jogu nastala je iz prilično prozaičnog razloga. Počela sam vježbati jogu s prijateljicom i imala sam problem pronaći kvalitetnu i elegantnu odjeću posebno dizajniranu za jogu na slovačkom tržištu, a pritom ne zaboraviti na opredjeljenje svakoga od nas - opredjeljenje za prirodu. Također smo primijetili da mnogi ljubitelji joge vježbaju u sportskoj odjeći raznih vrsta, koja ne odražava vašu posebnost i potrebe za vježbanjem joge. Stoga smo odlučili pronaći dobavljače koji ispunjavaju sva naša očekivanja, donijeti ovdje ne samo njihove proizvode, već i njihovu filozofiju. Također kroz proizvode sa značenjem želimo skrenuti pozornost na ideju smanjenja otpada oko nas, korištenjem ekoloških tvari i materijala te percipiranjem prirode koja nas okružuje.

fredy_aysi_fleksibilnost

TOMAŠ

  „Radi posao koji voliš i nikad više nećeš raditi“ moto je koji opisuje zašto sada pišem ove rečenice. Vjerujem u intuiciju, vjerujem da neke stvari nisu slučajnost, vjerujem da ono što radimo često ima viši smisao. Ali sada je lijepo od početka. Odrastao sam gledajući filmove sa Steveom Segalom i Chuckom Norrisom. Ne, nisam bio sportski tip, probao sam razne sportove, ali nisam izdržao. Prelazak iz crkvene škole u državnu bio je iskustvo i tzv školska ulica. Sramežljivom dječaku koji je volio učiti nedostajali su oštriji laktovi u klupi. Došla je ideja - pokušati ići na karate.

Nije prošlo ni godinu dana i žrtva je odjednom postala i prijateljica u stranci. Iako oni nisu znali ono što ja znam, a ja nisam znao puno, filmovi o karateu su učinili svoje i bio sam klinac s kojim se nije lako petljati. Od potrebe za samoobranom, vremenom je smisao bavljenja karateom u našoj Dokan školi, gdje i do sada vježbam, postao put osobnog razvoja. Od karatea, do zena. Imao sam sreću da sam naišao na odlične profesore, kod kojih sam vježbao od srednje škole do sada. Karate je bio razvoj tijela i duha u isto vrijeme, shvatio sam da treniranjem svih dijelova tijela čovjek otkriva što može i pokret ga počinje fascinirati.

Odjednom sam se više zainteresirao za sve sportove jer sam osjećao da idu više sami od sebe, a prije nisam znao šutati loptu. Razvojem naše škole karateu je dodat Jiu Jitsu i vratio sam se na zemlju, doslovno:) U periodu kada sam završio školu i bio zadovoljan životom, u moj život je ušla osoba koja ga je zauvijek promijenila i dala mu novo značenje. Upoznao sam svoju srodnu dušu i već tada sam slutio da će to biti nešto više. Tako je i bilo, a manje od dvije godine kasnije zaprosio sam je. Prije toga, doduše, uspio sam je odvesti na latino, gdje je običan par postao plesni par u ritmovima salse i bachate.

Zauzvrat me Lenka odvukla na jogu. Od tada smo počeli redovito šetati, podržavati jedno drugo kad nas je lijenost iskušala, gurkati jedno drugo u asanama (ispitivanje stabilnosti) i na kraju uživati u shavasani ruku pod ruku. Da stvar bude gora, preselili smo se i s prostirke za jogu u visine, odnosno na tabane tijekom satova akro joge. Na jednom od satova joge rodila se ideja o otvaranju vlastitog e-shopa i spajanju iskustva iz digitalne agencije i ljubavi prema tjelovježbi. Evo rezultata koji ćemo dalje razvijati.

 

tomas_sokol_fleksibilnost

LENKA

Teško mi je napisati ove retke, jer nisam tip koji voli privlačiti pažnju i nije mi sasvim prirodno pisati ili govoriti o sebi. Više volim slušati obične priče neobičnih ljudi oko sebe (uvjerena sam da bi svatko od nas mogao napisati cijelu knjigu o svojim iskustvima) i svaki put se iznenadim koliko život može biti šaren i čemu nas uči.

Odmalena sam nekako bila sklona dubljim temama i jako sam voljela slušati iskustva starijih o životu. Poput malog djeteta u haljini slona sa starom dušom unutra. Ja sam osoba koja treba ići duboko, a ne na površinu, ali smijat ću se s vama čak i potpunoj gluposti. Život ne treba shvaćati preozbiljno... I ja sam oduvijek bila fascinirana poviješću, mislim da se iz nje može puno naučiti, i shvatiti da neke stvari, mišljenja, predrasude postoje od kada je Homo sapiens počeo hodati zemljom i koji se ponavljaju u ciklusima.

Kad se nešto stvarno odlučim, jako se trudim za to i mogu mnogo žrtvovati za to. Vrlo sam emotivna i već dugo me zanima kako pravilno i zdravo izražavati svoje emocije i raditi s njima. Zato sam se zainteresirala za metodu EFT-Emotional Freedom Technique, a ako želite saznati više ili vas također zanima ova metoda, bilo bi mi jako drago da mi pišete.

Ono što je definitivno u velikoj mjeri oblikovalo moju osobnost i pridonijelo onome što sam danas jesu putovanja, studiranje i rad u inozemstvu. Svakako vam ne trebam reći da će vam putovanja otvoriti oči za mnoge stvari i odjednom ćete na drugačiji način početi percipirati svijet oko sebe i sebe.

Budući da sam osjećala da živimo u dosta užurbanom vremenu i da se često užurbanosti dodatno nadovezujemo, tražila sam nešto što će me uzemljiti i pomoći u balansu. Htjela sam probati jogu, ali sam mislila da je to nešto jako teško i komplicirano i da sat joge mogu raditi samo u dječjem položaju. Dala sam joj šansu, i uspjela sam i u drugim asanama (uglavnom shavasana:P). Joga je sjajna jer vam pokazuje da čak i ako pronađete svoje granice, udahom ih vjerojatno možete pomaknuti malo dalje svaki put i napraviti, na primjer, položaj u koji ne biste mogli doći prije mjesec dana.

Ovu nevjerojatnu vježbu i meditaciju u jednom (za neke cijelu životnu filozofiju) morala sam podijeliti sa svojom najbližom osobom, na kojoj mu svaki dan zahvaljujem - Tomašom:) Kako kažu, bolje je u dvoje, a nije ni s jogom drugačije! Kad je Tomaš na satu joge došao na ideju o pokretanju e-trgovine, definitivno sam bila za. Za mene je ovaj naš projekt spoj radosti „usrećivanja drugih“ i novog izazova, možda na svim područjima. Pali li to kod nas, procijenite sami.

Lenka trenutno radi i kao posrednica u sporovima u Bratislavi.

lenka_fleksibilnost_priča

 

MARTIN

Odmalena sam se bavio sportom, bilo da sam igrao nogomet ispred barake, bilo da smo zimi išli na skijanje ili klizanje, uvijek sam volio fizičke aktivnosti. Redovito idem u teretanu, a jogom sam se počeo baviti tek nedavno. Neke su mi pozicije bile puno zahtjevnije nego što bi se na prvi pogled činilo. Otkrio sam da je važno disati i raditi s vlastitim tijelom. Budući da radim sjedilački posao, otkrio sam da često imam pogrešno držanje i to pokušavam ispraviti vježbanjem joge. Za mene joga predstavlja relaksaciju i opuštanje od uobičajenog stresa na poslu.

  Već u srednjoj školi počeo sam se zanimati za teme vezane uz osobni razvoj. Naišao sam na neke knjige koje su mi proširile horizonte i potaknule me na daljnje traženje. S vremenom sam otkrio da je ta potraga u biti proces bez kraja, jer razumijevanje jedne stvari otvara druga vrata i druge teme u životu koje možemo proučavati. Veliki sam pobornik samoobrazovanja, pa sam se uz fakultet počeo neformalno educirati za trgovanje robom na burzi, čime se i dalje bavim. Uz to sam se navukao na poduzetništvo u raznim oblicima, tako da sam sada ispunjen da se mogu realizirati i doprinijeti projektu Flexity.

martin_sokol

Trustpilot