Neti®

NETI POSUDE I ČISTE SOLI ZA NJEGU NOSNIH ŠUPLJINA

Neti® su posude za čišćenje nosa u različitim oblicima, bojama i kvalitetama za tradicionalni ayurvedski postupak Jala Neti i čiste soli bez organskih sastojaka i aditiva kao što su jod, fluor ili sredstva protiv stvrdnjavanja. Sol ovog brenda također dobro podnose i alergičari.

Sol Neti® je certificirana prema Europskom farmakopeju i farmaceutske je čiste kvalitete. Njena proizvodnja i daljnja obrada odvija se isključivo u Europi.

Visokokvalitetni porculan ima izvrsne pozitivne osobine u usporedbi s modernim proizvodima od plastike i lijevane gline. Tvrdoća materijala osigurava dugi vijek trajanja, kvaliteta površine sprječava taloženje bakterija i lako se čisti. Osim izvrsnih higijenskih svojstava i dugog vijeka trajanja, naši Neti® proizvodi imaju još jednu kvalitetu: u glazuri se ne koriste štetni aditivi poput olova, bora i slično.

Posude za ispiranje nosa Neti® proizvode se u Njemačkoj u skladu s najvišim standardima kvalitete. Posude za ispiranje nosa ručno su izrađene i ostakljene u 14 koraka u osmodnevnom procesu.

ZNAČAJ ISPIRANJA NOSA S POSUDOM NETI

Jeste li se ikad zapitali zašto imamo dvije nosnice? U principu, jedna bi bila dovoljna da nas opskrbi kisikom. Međutim, protok disanja u nosnicama utječe na naš protok energije. Ovisno o tome imamo li otvorenu desnu ili lijevu nosnicu, trenutno smo u fazi aktivnosti (desno) ili odmora (lijevo). Stranice se mijenjaju svakih jedan i pol do dva sata. Protok našeg disanja stimulira naše kranijalne živce i tako utječe na cijelo naše tijelo. Stoga je zdrava sluznica nosa također neophodna za našu sposobnost koncentracije. Ako energija ne može slobodno teći kroz nosnice, naša sposobnost koncentracije je jako ograničena. Stoga preporučujemo redovito ispiranje nosa spremnikom za ispiranje nosa Neti® i izotoničnom fiziološkom otopinom. Radite ispiranje nosa svaki dan - kao i kod redovitog pranja zubi. Slobodan, ujednačen protok daha u nosu uvelike povećava vašu dobrobit.

Higijenska napomena: Uvijek držite Neti® posudu za ispiranje nosa čistom. Nakon upotrebe isperite vrućom vodom ili stavite u perilicu posuđa. Uklonite kamenac ili prljavštinu koja se stvorila octom ili koristite obične tablete za čišćenje za proteze. Preporučuje se povremeno čišćenje u perilici posuđa na 60-70 stupnjeva ili kuhanje najmanje četiri minute. 

Obavijest o predostrožnosti: Slijedite upute za uporabu. U slučaju takozvanih prozora u nosnim šupljinama, akutne upale i nakon operacije nazofarinksa, prije ispiranja nosa treba pitati liječnika je li ispiranje nosa prikladno za vas. Obratite pozornost na ispravnu koncentraciju soli otopine za ispiranje kako ne biste iritirali sluznicu. Ako postoji jaka iritacija sluznice, zaustavite proces ispiranja. Ako simptomi potraju, obratite se liječniku.

Page 1 of 1 - 3 items total

Page 1 of 1 - 3 items total

Trustpilot