Terapeutski tuneri i jedinstvena zvučna terapija

Sigurno ste mnogo puta čuli da stres, način života, okolina ili utjecaji okoline mogu poremetiti našu psihičku i fizičku ravnotežu. Jeste li ikada razmišljali o tome da su naša tijela prirodno ritmična i skladna i da svi naši organi, tkiva i stanice imaju specifične vibracije? Upravo nemir koji doživljavamo kao posljedicu raznih situacija može dovesti do toga da je naše tijelo izgubilo ritam i potrebna mu je pomoć da se izliječi.

Terapeutsko ugađanje i iscjeljivanje zvukom prekrasan su i učinkovit način uklanjanja energetskih blokada i utjecaja na naš individualni biološki ritam. Tuneri mogu pomoći imunološkom sustavu i potaknuti tijelo da se samo izliječi.

Što su terapijski tuneri i kako djeluju?

nježno terapeutski

Ocem terapije zvukom smatra se Sir Peter Guy Manners, koji je od četrdesetih godina prošlog stoljeća surađivao sa skupinom znanstvenika i liječnika na istraživanju bioloških karakteristika ljudskog tijela. Razvili su više od 700 komutacija kako bi identificirali precizne kombinacije frekvencija povezanih sa zdravim tkivima i organskim sustavima. Svaka se komutacija sastojala od pet harmonijskih frekvencija zvučnog zvuka koji je podržavao tijelo u normalizaciji neravnoteže i sinkronizaciji frekvencije stanice natrag u njeno prirodno stanje vibracijske rezonancije.

Terapeutske vilice za ugađanje su metalne vilice koje se mogu vibrirati udarcem o tvrdu površinu, uzrokujući da emitiraju ugodnu, čujnu vibraciju. Svaka vilica za ugađanje ima točno određenu frekvenciju titranja, o čemu ovise njezina terapeutska svojstva. Ne samo vibracija tunera, koju osjećamo izravno na tijelu, već i zvuk koji ispušta ima terapeutsko djelovanje. Tuneri se koriste za prijenos vibracija na mišiće, kosti, zglobove, pluća, čakre i razne refleksne zone u tijelu. Ove vibracije dovode različita područja tijela u vibraciju i rezonanciju i mogu pomoći ublažiti i razriješiti "naučene" disharmonije koje su dovele do neusklađenosti, blokade ili čak bolesti. Terapeutski tuneri dakle djeluju na organizam u cjelini, na razini tijela, uma i duše te harmoniziraju auru.

Terapeutski tuneri se mogu koristiti na 2 načina

 • Primjenom na točno određene točke, primjerice na mjesta specifične boli ili na akupresurne točke, okidačke i refleksne točke, kosti, mišiće i tetive, usmjeravaju protok energije u energetskim putovima čovjeka.
 • Beskontaktno, na određenoj udaljenosti iznad odabrane točke na tijelu. Tuneri su bogati rezonancijom i vibracijama, povezujući i podržavajući prirodne frekvencije tijela.

Tajna zvučnih valova ovih vilica je u tome što mogu vibrirati duboko u tijelu duž energetskih puteva koji utječu na ljudsku fiziologiju, ravnotežu, prostor, pamćenje i iscjeljivanje. Zahvaljujući činjenici da se ljudsko tijelo velikim dijelom sastoji od tjelesnih tekućina, odnosno vode, njime putuje zvuk.

Kako odabrati terapeutske zvučne vilice

Postoje mnoge vrste terapijskih zvučnih vilica. Poznajemo tunere od plemenitih metala, tunere za anđele, tunere za solfeggio, tunere za kristale, tunere za energiju i mnoge druge čija svojstva variraju ovisno o vrsti problema.

Tunere prema veličini i namjeni najčešće dijelimo na:

 

 • Vilice za planetarnu terapiju - idealne za redovitu upotrebu i terapiju
 • Planetarni tuneri
 • Tuneri tipa "Master".
 • Standardno i prirodno
 • Uzorak cvijeta života

 

Prema frekvencijama, poznata su 2 najčešće korištena tunera:

 • Ljekoviti tuner s frekvencijom od 128 Hz, koji se može učinkovito boriti protiv kontraktura, kao i protiv bolova u mišićima i kostima.

Ova učestalost je osobito korisna za ublažavanje lokalizirane boli. Ljekovita zvučna vilica od 128 Hz stoga se koristi za kontrakture ili bolna područja. Osim toga, vilice s takvom frekvencijom također se koriste u meditacijama.

 • Tuner frekvencije 136,1 Hz koristi se za uspostavljanje ravnoteže unutarnjih organa stimuliranjem poznatih refleksnih točaka. Osmišljen je za vraćanje prirodnog temeljnog samopouzdanja i opuštanje duše, kao i za ublažavanje tjeskobe/napetosti i pripremu nas za trenutak.

Ova vilica za ugađanje koristi se za akupunkturu, refleksologiju, akupresurne i aurikoterapijske točke.

Upotreba i dobrobiti terapijskih zvučnih vilica

terapijski

Korištenje tunera s različitim frekvencijama utječe na naše biološke ritmove. Omogućuje svakome od nas da se uskladimo s prirodnim ciklusima, pronađemo ravnotežu i homeostazu, što je temelj iscjeljivanja fizičkog tijela, uma i duha. Vibracije zvučnih vilica mogu osloboditi nagomilane negativne emocije i napetosti u tijelu, osloboditi endorfine u tijelu, ublažiti zastoj i napetost mišića ili bol.

Između ostalog, terapijske vilice za ugađanje mogu prilagoditi prirodne cikluse tijela, ujediniti prolaze, pomoći probavi, povećati gustoću kostiju i također podržati zacjeljivanje istegnutih mišića, tetiva i ligamenata. Pomažu nam u postizanju uravnoteženog živčanog sustava i zdravog sna. Prikladne su za sve dobne kategorije i vrlo ih je dobro kombinirati s drugim vrstama terapija, masažama, psihoanalizama, meditacijama ili aromaterapijom . Izvrstan su pomoćnik ne samo kod fizičkih i psihičkih problema kao što su anksioznost, depresija, stres, nesanica, već i za terapiju programima i blokadama pohranjenim u podsvijesti.

Također vam može pomoći u prevladavanju sljedećih tegoba: preosjetljivost živčanog sustava, bolovi uzrokovani fizičkim traumama, glavobolje, iscrpljenost, kronična bol.

Kako započeti zvučnu terapiju

Za početak, potrebno je staviti tuner u vibrirajuće stanje. Sasvim je uobičajena praksa lagano tapkati po ruci, iako će poslužiti i bilo koja druga tvrda površina sve dok ne ošteti vaš tuner. Nakon što pritisnete tuner, osjetit ćete laganu vibraciju kroz ručku i čuti zvučni ton. Kao opće pravilo, što je vilica za ugađanje veća i što je hod krući, to će duže trajati.

Dok tuner vibrira, pokušajte postaviti ručicu na različite dijelove tijela. Preporučujemo vrh glave ili prsnu kost. Osjetit ćete kako vibracije prolaze kroz vaše kosti i tkiva oko mjesta umetanja.

Stabljiku aktiviranog tunera možete staviti na zglobove i kosti ako želite vratiti fleksibilnost i pokretljivost te pomoći u razvoju vezivnog tkiva. To postižu poticanjem protoka krvi i limfe u područje primjene, čime se ubrzava proces cijeljenja.

Prije uporabe terapijskog tunera

Prije nego počnete koristiti terapijske tunere, preporučujemo da pažljivo pročitate sljedeće:

 • Razmislite o specifičnim područjima napetosti (fizičkoj, mentalnoj, duhovnoj, emocionalnoj) na koja biste se željeli usredotočiti prije početka sesije.
 • Započnite bilo koju terapiju otvorenog uma i vjerujte da ponekad rezultati mogu ispasti bolji nego što ste se prvotno nadali.
 • Budite svjesni svojih ciljeva i namjera za svaku terapiju.
 • Budite spremni da vaše tijelo može zahtijevati značajnu količinu tekućine nakon upotrebe ( pit ćete puno vode) jer vibracije iz tunera mogu pokrenuti mehanizme samoizlječenja u tijelu.

Ako ste spremni, moći ćete u potpunosti uživati u terapiji i njezinim rezultatima.

Akupresura pomoću vilice za ugađanje

Za optimalne rezultate preporuča se potražiti pomoć od profesionalnog stručnjaka.
Ako imate specifičan problem s kojim se želite boriti ova vam terapija može pomoći na sličan način kao i tretmani akupunkturom, koristeći istu filozofiju i točke pritiska po cijelom tijelu.
Postoji širok raspon dostupnih informacija o točkama pritiska i revitalizaciji koja je s njima povezana.
Ovdje ćete pronaći mali izbor točaka koje možete testirati kod kuće sa svojim tunerom. Preporučene energetske točke pomažu u harmonizaciji i stabilizaciji tijela te sprječavaju i aktiviraju snage samoiscjeljenja.

Alergije

Nije moguće uzeti u obzir sve moguće simptome alergije. Fonoforezom se također ne mogu izliječiti alergije, ali je učinkovit sustav za ublažavanje raznih simptoma.

Specifično liječenje ovih problema može se primijeniti adresiranjem energetskih točaka 91, 92 i 107. Ovisno o simptomima alergije.

 • Točka 91 nalazi se na unutarnjem rubu obrve. Ova točka ima za cilj ublažiti simptome povezane s očima, kao što je prekomjerno lučenje suza zbog alergija.
 • Točka 92 nalazi se na donjem kraju nosnica na najnižoj točki između nosnica i obraza. Ova točka pruža olakšanje u slučaju zahvaćenosti nosa.
 • Točka 107 nalazi se ispod baze lubanje. Sa svake strane u utoru između okomitih mišića vrata i trapeza. Ova točka može ublažiti glavobolju, razdražljivost, mučninu i unutarnji nemir.

Ovo je samo mali skup bodova koji mogu smanjiti posljedice alergijskih reakcija pri korištenju tunera.

Problemi sa spavanjem

Još jedno uobičajeno područje uporabe je ublažavanje poremećaja spavanja.

Pospanost tijekom dana, umor, problemi s koncentracijom, iscrpljenost energetskih resursa i pojačana percepcija boli samo su neki od simptoma povezanih s poremećajem spavanja. U tom slučaju tuneri također mogu pomoći u ublažavanju problema sa spavanjem i spriječiti pojavu ovih simptoma u svakodnevnom životu.

Energetske točke prikladne za rješavanje takvih problema su energetske točke 90, 105 i 28.

 • Točka 90 nalazi se u utorima između obrva i između hrpta nosa i središta čela. Poznato je da ova točka pomaže smiriti tijelo, um i dušu, pripremajući ih za miran i čvrst san.
 • Točka 105 nalazi se na samom vrhu lubanje u malom šumarku u sredini linija koje spajaju vrhove oba uha. Ova točka može ublažiti probleme sa spavanjem, tjeskobu i mučninu.
 • Točka 28 nalazi se četiri širine prsta ispod patele (čašice) na vanjskoj strani noge.

Ova točka može stabilizirati i ojačati cijelo tijelo. Ovo je posebno korisno kod umora i problema sa spavanjem jer smanjuje nemir i tjeskobu.
button-newsletter-blog2hr

 

Trustpilot