Zaljubite se u svoj kućni joga studio. Imamo 5 savjeta kako ga stvoriti.

Najljepši kućni joga studio je onaj napravljen od srca

Kvaliteta našeg života izravno ovisi o našoj mentalnoj higijeni. Posvećivanje vremena meditaciji, prakticiranje mindfulnessa i prakticiranje joge nedvojbeno se može uvrstiti među načine na koje svom tijelu i duši pokazujemo da nam je stalo do njih i da im želimo pružiti svu njegu koju zaslužuju. Biste li voljeli da vam netko kaže da možete stvoriti mjesto koje pripada samo vama? Vašoj duši? Vašim mislima? Vašem srcu? Mjesto gdje u potpunosti možete osjetiti pozitivnu energiju, mir i sadašnji trenutak. Mi smo taj netko i poručujemo vam da ovo mjesto ne mora biti samo san. Dovoljno je malo kreativnosti i želje za stvaranjem nečeg jedinstvenog. Upravo takav će biti vaš kućni joga studio ako uložite srce u njegovu izradu.

Kreativnost se ne može učiniti nasilno. Moramo joj dati slobodu, pustiti je da luduje u beskrajnom svemiru fantazije i kreacije. Smislite što će vas sve odvesti u svijet opuštanja i ugodnih osjećaja tijekom meditacije i joge. Stvorite svoje sigurno utočište kod kuće, mjesto za sidrenje kad god je to vašoj duši i tijelu potrebno. Mjesto koje ćete asocirati na opuštanje, mir i harmoniju. Stvorite vlastiti kućni joga studio kod kuće za vlastitu ravnotežu između posla i privatnog života i dopustite da vas nadahne nekoliko naših savjeta:

Pet inspirativnih savjeta za stvaranje kućnog joga studija:

1. PRONAĐITE PRAVO MJESTO

mjesto za jogu

Odaberite prikladan prostor kod kuće, okruženje koje vam nudi dovoljno mira i privatnosti te ne donosi nepotrebne smetnje od svega ostalog. Mjesto gdje možete posvetiti vrijeme sebi.

2. POPUNITE SVOJE MJESTO

vježba meditacije

Ukrasite zidove okvirima za slike ili inspirativnim citatima, ne zaboravite aranžirati cvijeće i biljke, dodati svijeće ili male nizove svjetala. Atmosferu studija ugodno nadopunjuju razne tematske statue i zdjele za meditaciju. Ne zaboravite ni prostirke, koje sobi mogu dati potpuno novi šarm.

3. UGODITE ATMOSFERU MJESTA:

MEDITACIJA vankus

  •   UDOBNOST: Udobno se smjestite, jer... sva čarolija počinje onog trenutka kada vam je atmosfera ugodna, a vaše tijelo i um opušteni. Što povezujete s ugodom tijekom opuštanja? Da možete birati, biste li više voljeli klasičnu prostirku za jogu, prostirku za meditaciju ili jastuk? Izbor je vaš, na kraju krajeva, to je vaš hram udobnosti i ugodne atmosfere. Svakako ne zaboravite dekicu.
  •   ZVUK: Ljekovita tišina ili zvuk? Pravac idealne atmosfere je u vašim rukama! Popularni Spotify i YouTube bogat su izvor umirujuće glazbe i opuštajućih playlista. U svoj studio možete ugraditi neupadljiv mali zvučnik.
  •   MIRIS: Upoznajte mirisne štapiće i aroma difuzore koji bi trebali imati svoje počasno mjesto u vašem studiju. Svijeće, eterična i mirisna ulja također se podrazumijevaju.
  •   SVJETLO: Prozorska zavjesa je prava promjena igre koja vam omogućuje da se svaki put drugačije igrate sa svjetlom, u skladu sa svojim raspoloženjem. Ujutro uživajte u suncu punim plućima, s druge strane, poslijepodne, kada osjetite potrebu za tamnijom prostorijom sa svijećama, zavjesa će jednostavno uvijek ispuniti vaše želje.

4. PRIPREMITE AKTIVNOSTI

YOGA KOD KUĆE tehnike svjesnosti

Ne kaže se uzalud da sreća prati pripremljene. Vaš kućni prostor je mjesto u kojem ste gospodar sami sebe i u njemu možete raditi sve što vam dušu miluje. Podrazumijeva se da je važan dio provođenja vremena u vašem studiju potpuno prepuštanje sadašnjem trenutku. Tijekom raznih vježbi, meditacija i opuštanja, nema pravila ŠTO i KAKO raditi. Vrata spontanosti su širom otvorena, ali malo pripreme može biti dobrodošlo ako želite:

 

  • opustite se čitanjem: opuštaju li vas knjige? Smatrate li da je čitanje aktivnost kojom biste se željeli baviti u svom okruženju joge? Nastavite! Opremite svoj kućni studio knjigama koje volite čitati, koje vas inspiriraju ili koje planirate pročitati u narednim danima.
  • trenirajte svjesnost: proučite informacije o prakticiranju meditacije, pronađite aplikaciju koja će vam pomoći s svjesnošću - upoznajte se s njom i unaprijed saznajte je li to prava aplikacija za vašu meditaciju. Osim aplikacija, tu su i razne vođene meditacije, gdje vas nečiji ugodan glas prati tijekom snimanja. Unaprijed pronađite snimku koja vam je ugodna i koja vam pruža ugodan osjećaj.
  • vježbajte jogu: savjete za razne videozapise obradili smo u nekoliko naših prethodnih članaka. Ako niste baš dobro upoznati s vježbama i tehnikama joge, više je nego korisno prethodno pogledati videe i pronaći one koje želimo isprobati u našem kućnom studiju.
  • napišite svoje misli: vaš joga studio je mjesto za vašu dušu. Ako je zapisivanje vaših misli, inspiracija, citata ili vođenje dnevnika dio vaše rutine mentalne higijene, pripremite sve što vam je potrebno. Vaša je bilježnica ili dnevnik vaš suputnik, pa odaberite onaj koji će vas činiti pozitivnim.

5.ZALJUBITE SE U SVOJE MJESTO  

Inspiracija na kraju ili kako izgledaju drugi kućni joga studiji: Razmislite o stvaranju svog "sretnog mjesta", gdje je osjećaj harmonije i mira prioritet. Bit će to mjesto koje će vam pomoći u ravnoteži između posla i privatnog života u svakodnevnom životu. Sjajno je biti inspiriran tuđim idejama, ali u konačnici ovo mjesto treba biti projekcija onoga što želite i što povezujete s pojmom "moje idealno mjesto mira".

 

Dobijte više inspiracije iz naše kolekcije na Pinterestu pinterest.ikon.news: pinterest inspiracija kućni joga studio2

 

pomocky-banner-hr

 

Trustpilot